Gå direkt till innehåll
Rusta öppnar centrallager i Norrköping

Pressmeddelande -

Rusta öppnar centrallager i Norrköping

Varuhuskedjan Rusta lokaliserar sin lagerverksamhet till Norrköping. Lagren i Landsbro och Nässjö kommer till följd av detta att flyttas inom en tvåårsperiod. Rustas syfte är att bygga och driftsäkra framtida logistikstruktur i Norden. 

Rustas kraftiga expansion kräver utökad kapacitet inom de närmaste åren. Rustas bedömning är att det kommer ske en fördubbling av försäljningsvolymen, i och med expansionen av varuhusbeståndet i Sverige och till följd av nyetablering i Norge på varuhussidan. 

Dagens logistikverksamhet bedrivs i två huvudlager och tre kompletterande buffertlager. För att säkra kommande effektivitets- och kapacitetsbehov behöver lagerverksamheten konsolideras och byggas ut. Rusta har genomfört en grundlig utvärdering av olika alternativ för struktur och placering, bättre dimensionerat för de nya förutsättningarna. 

”Närheten till Norrköpings Hamn har varit en viktig faktor i valet av etableringsort, då en stor del av Rustas intransporter består av containertrafik. Närheten till Mälardalen och Stockholm, där vi har tyngdpunkten i varuhusnätet har även varit en viktig aspekt i beslutet. Vi ser därigenom klara fördelar ur både miljöperspektiv och kostnadseffektivitet. Valet har varit tufft, framförallt då vi haft ett mycket gott samarbete både med kommun och personal. En lagerflytt till Norrköping överensstämmer dock bättre med Rustas utveckling, expansion och tillväxt, nu och i framtiden”, säger Göran Westerberg, VD på Rusta 

Från Rustas start 1986 har lagerverksamheten hanterats via egna centraler. 2001 effektiviserades strömmen av varor genom öppnandet av en ny distributionscentral i Landsbro. 2004 etablerades ytterligare en central, i järnvägsknuten Nässjö. Idag står nya logistikutmaningar för dörren och majoriteten av Rustas produkter kommer nu via sjöfrakt. Etableringen i Norrköping, med närhet till hamn, kommer effektivisera fraktflödet avsevärt. Dessutom är fördelar att lagerverksamheten samlas på ett ställe och att Norrköping ligger närmare Mälardalen och Stockholm, där Rusta har tyngdpunkten i varuhusnätet. 

Arbetet på lagren i Landsbro och Nässjö har under åren hanterats exemplariskt av personal i världsklass. Samtliga medarbetare erbjuds att flytta sin anställning till Norrköping under hösten 2015/2016. 

Rustas framgångsfaktorer har alltid varit det låga priset som bygger på det starka entreprenörskapet, snabbrörligheten, enkelheten, en effektiv logistik och kontrollen över värdekedjan. För att kunna fortsätta växa och erbjuda fler mycket för pengarna satsar vi nu på att utveckla logistikflödena.

Relaterade länkar

Ämnen


Rusta har idag 69 varuhus och ca 1300 medarbetare. Första varuhuset öppnades 1986 och idag har företaget omkring 55 000 besökare varje dag. 2012/2013 omsatte Rusta drygt 2,7 Mkr (exkl. moms). Rustas har sitt huvudkontor i Upplands Väsby utanför Stockholm. För mer information: www.rusta.se.

Kontakter

Cecilia Gärdestad

Cecilia Gärdestad

Presskontakt Ansvarig Corporate PR Koncernkommunikation +46 (0)70 166 48 73
Therése Skalman

Therése Skalman

Presskontakt Market PR Coordinator 0726017510

Mycket för pengarna

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.

Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.